Askeonsdag, aske og askekors - onsdag den 26. februar kl. 17.00.

Ved gudstjenesten i Hatting Kirke onsdag den 26. februar kl. 17.00 markerer vi Askeonsdag - den første dag i fasten - som leder frem til påske.

Den kristne fastetid strækker sig over de sidste 40 hverdage inden Påskedag. Og den første dag i fasten er askeonsdag.

Fastetiden er en invitation og tid til at tænke sig om, at gå nye veje og til at begynde på en frisk. Den husker os på, at vi ikke er fastlåste personer, men kaldet til frihed og i stand til at bryde gamle mønstre. Men kan faste fra f.eks. slik, tobak, kaffe, bilkørsel, alkohol, fjernsyn, eller kød - det står os frit for selv at vælge eller lade være.

Ved gudstjenesten askeonsdag er der mulighed for at få tegnet et kors i panden med aske. Asken er fra de palmegrene, som pyntede Hatting Kirke Palmesøndag sidste år.