Info om konfirmationsforberedelse 2018-2019

Indskrivning til konfirmation maj 2019

Samlet indskrivning til konfirmation i Hatting og Torsted kan foretages, nu og frem til 15. juli, via dette link:

Alle elever har uanset klasse mulighed for konfirmation i det sogn/den kirke, de tilhører.

Undervisningen frem mod konfirmationen vil foregå klassevis.

8. A undervises af sognepræst Kim Clemmensen i Torsted sognehus torsdage kl. 8-9.30

8. B undervises af sognepræst Kim Clemmensen i Torsted sognehus onsdage kl. 8-9.30

8. C undervises af sognepræst Sara Klaris Huulgaard i Torsted sognehus onsdage kl. 8-9.30

8. D undervises af sognepræst Sara Klaris Huulgaard i Torsted sognehus torsdage kl. 8-9.30

8. E undervises af sognepræst Anna Sofie Andersen i konfirmandstuen i Hatting onsdage kl. 8-9.30

Elever bosiddende i Hatting Sogn som ønsker konfirmation i Hatting Kirke, vil uanset hvilken præst de har fulgt undervisning hos, blive samlet 3 gange forud for konfirmationen.

Efter deadline for indskrivning (15. juli), modtager I pr. e-mail yderligere information om opstart og datoer for undervisningen.

Sara Klaris Huulgaard, Kim Clemmensen og Anna Sofie Orheim Andersen

Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Hatting Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.