Info om konfirmationsforberedelse 2019-2020

Kære kommende konfirmander og forældre

Det er ved at være tid til at se frem mod det kommende års forberedelse og konfirmation i foråret 2020. Hermed lidt praktisk information og et link til tilmelding.

Konfirmanderne følger forberedelsen sammen med klassen og kan så derudover naturligvis blive konfirmeret i Hatting Kirke, hvis man bor i Hatting. Alle konfirmander, som skal konfirmeres i Hatting Kirke samles som hold 3 gange, dette sker uden for skoletiden, parallelt med den øvrige forberedelse

Konfirmationsforberedelse:

8D

10.05.2020 kl. 11.00

Opstartsgudstjeneste

Opstartsdato for forberedelsen får I efter sommerferien via forældreintra, men vi vil allerede nu gerne invitere konfirmander og forældre til en opstartsgudstjeneste, som indleder forløbet. Efter gudstjenesten vil der være et kort møde med praktisk info og mulighed for at stille spørgsmål.

OBS: Alle som skal konfirmeres i Hatting Kirke, samt hele 8. D bedes deltage i opstartsgudstjenesten i Hatting.

Hatting + 8D

01.09.2019 kl. 09.30

Hatting Kirke

8A + 8B

28.08.2019 kl. 19.00

29.08.2019 kl. 19.00

Østerhåb Kirke

Tilmelding foregår via nedenstående link senest 30.06.2019.

Som forælder tilmelder du dit barn til konfirmationsforberedelse og konfirmation med dit NemID. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen.

Felterne for, hvor konfirmationsforberedelsen og konfirmationen skal foregå, er i de fleste tilfælde udfyldt korrekt på forhånd. Det gælder også, hvis dit barn skal konfirmeres i Hatting, men følge forberedelsen sammen med sin klasse. Da vælger du blot Hatting som stedet, hvor både forberedelsen og konfirmationen skal foregå.

!!!OBS!!!: Noter venligst klasse i kommentarfeltet, f.eks. 8B

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller et andet kristent trossamfund, skal du bruge en kopi af dåbsattesten. Hvis du har brug for hjælp til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte kirkekontoret her.

Tilmeld dit barn her.

Ved spørgsmål er I velkomne til at kontakte den relevante præst.

Anna Sofie Orheim Andersen, 75653105, asa@km.dk
Kim Clemmensen: 21220454, kc@km.dk
Sara Klaris Huulgaard: 21547271, sakh@km.dk

Vi glæder os til at tage imod både konfirmander og forældre.

Anna Sofie Orheim Andersen, Kim Clemmensen og Sara Klaris Huulgaard

Årets konfirmander 2019

Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Hatting Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.