Fødsel

Du skal anmelde dit barns fødsel senest 14 dage efter fødslen. Hvis der er en jordemoder med til fødslen, står hun normalt for fødselsanmeldelsen. Ellers skal du selv sørge for at melde fødslen til kirkekontoret eller præsten i morens sogn.

Hvis I ønsker fælles forældremyndighed, men ikke er gift, skal I udfylde en Omsorgs og Ansvarserklæring senest 14 dage efter fødslen. Den findes på www.borger.dk, hvor begge parter benytter sit Nem-ID. Her registreres faderskabet også.

I er altid velkomne til at kontakte kirkekontoret, hvis I har spørgsmål eller har brug for vejledning i denne forbindelse.

Navnet

Barnet skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske ved dåb eller navngivelse. Hvis I ønsker at navngive barnet kan dette gøres på www.borger.dk. Se evt. listen over godkendte fornavne på Ankestyrelsens hjemmeside ogse evt. hvor mange der i Danmark hedder det ønskede navn på Danmarks Statistik.

Kirkekontoret vil altid gerne hjælpe og vejlede i tvivlsspørgsmål.